Yin Yoga

Duur: 60 minuten

Yin Yoga is een yogastijl waarbij houdingen op een passieve manier lang worden aangehouden, vaak variërend van ongeveer 3 tot 10 minuten per pose. Het doel is om jezelf volledig over te geven aan elke houding, waardoor het bindweefsel de ruimte krijgt om te stretchen. Bij Yin Yoga blijf je gedurende langere tijd in een bepaalde houding, waarbij de focus ligt op specifieke spiergroepen. Dit proces omvat het aanspannen van bepaalde spieren en vervolgens diepe ontspanning, wat bijdraagt aan verbeterde flexibiliteit. Bovendien heeft Yin Yoga een meditatief karakter, waarbij je innerlijke stilte opzoekt en leert omgaan met zowel fysieke als mentale weerstand.

Waarom kiezen voor Yin Yoga:

  • Bevordert Slaap: Yin Yoga staat bekend om zijn slaapbevorderende effecten. De ontspannende aard van de houdingen kan helpen om beter te slapen.
  • Diepe Ontspanning: Het is een zeer ontspannende yogavorm, ideaal om stress te verminderen en lichaam en geest tot rust te brengen.
  • Voor Iedereen: Yin Yoga is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Het draait niet om het sterker of leniger worden, maar om innerlijke rust en welzijn.

Power niveau: Yin Yoga is een yogavorm die geschikt is voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau. Het draait niet om het opbouwen van fysieke kracht of het vergroten van flexibiliteit, maar eerder om het cultiveren van innerlijke rust en een gevoel van welzijn. Deze les biedt een zachtere, meer meditatieve benadering van yoga.