Over de franchise Vrouwfit

Vrouwfit is opgericht in 2001 door Aad Slingerland. Het is een uniek fitness concept in Nederland. De sportschool is speciaal en alleen voor vrouwen. In andere woorden, alle leden, de personal trainers en groepslesdocenten zijn vrouw.

In 2006 had Aad twee goed lopende Vrouwfit fitness centrums in Leiden. Leden van Vrouwfit hebben hierdoor de mogelijkheid om op twee sportscholen te kunnen sporten. In 2020 besloot Aad om samen met zijn twee dochters en zijn neef om van Vrouwfit een Vrouwfit franchise concept te maken.

Waarom franchisen bij Vrouwfit?

Vrouwfit is een bedrijf dat al 20 jaar lang groeit. Door continu te innoveren en op tijd in te spelen op de laatste fitness trends, blijft het fitness centrum aantrekkelijk en relevant voor de leden van vandaag en morgen. Ook weet Vrouwfit goed haar doelgroep te vinden en de juiste boodschap te communiceren zodat bestaande leden terugkomen en nieuwe klanten Vrouwfit vinden. Andere redenen om te starten als franchisenemer bij Vrouwfit is: 

Uniek
Vrouwfit is een uniek concept en onderscheidt zich van andere fitnesscentrums door alleen te zijn voor vrouwen. Vele vrouwen vinden het prettiger om te sporten met alleen maar vrouwen om hun heen. Vrouwfit kent het vrouwelijk lichaam en weet hoe het getraind moet worden en wat vrouwen willen. Ook werkt Vrouwfit met all-inclusive abonnementen waarmee leden onbeperkt kunnen fitnessen, groepslessen volgen, persoonlijke begeleiding krijgen, trainingsschema’s en gebruik kunnen maken van de sauna zonder extra kosten.

Ervaring
Vrouwfit bestaat uit een team met veel ervaring. Zo is Aad oprichter en eigenaar al sinds 1984 fitnesscentrumhouder. En heeft door de jaren heen veel meegemaakt binnen het vak.

Ondersteuning
Franchisenemers bij Vrouwfit kunnen ondersteuning van A tot Z verwachten. Vrouwfit wilt dan ook dat elke franchisevestiging goed werkt en daarom zijn ze bereid om met alles te ondersteunen en alles in de juiste banen te leiden. 

Groeiende aandacht voor een gezonde leefstijl
Sinds maart 2020 heeft Nederland te maken met de coronapandemie wat gepaard ging met verschillende maatregelen. Met de komst van corona is er een verschuiving te zien binnen de maatschappij en is er een groeiende aandacht voor een gezonde leefstijl. Een op de drie Nederlanders is bewuster bezig met zijn gezondheid. 

Wat zoekt Vrouwfit?

Vrouwfit zoekt een ondernemer die interesse en affiniteit heeft met de fitnessbranche. Het is belangrijk dat je een passie hebt voor sport en fitness in het algemeen. Zodra je zelf achter de bar staat en wellicht ook lessen geeft (als vrouw) is ‘sociaal zijn’ een belangrijke eigenschap. Daarnaast zijn de volgende kwaliteiten ook belangrijk voor Vrouwfit:

 • Gezelligheid en sfeer staat hoog in het vaandel bij Vrouwfit. Kortom, je moet het gezellig maken voor je leden zodat je een sportschool hebt waar de vrouw zich te allen tijde thuis voelt. 
 • Naast sfeer is kwaliteit ook belangrijk binnen Vrouwfit. Je moet als franchisenemer goede trainingen en lessen kunnen geven. Ook moet je op de hoogte blijven van wat er speelt in de fitnessbranche. 

Kansen voor switchers

Het is ook mogelijk voor overstappers om hun eigen fitnesscentrum om te toveren tot een Vrouwfit. Heb jij een fitnesscentrum maar werkt je concept niet zoals je zou willen, heb je moeite met het ondernemen, of lukt het niet om nieuwe leden te krijgen of juist je oude leden te blijven houden? Kortom heb je al een fitnesscentrum maar wil je het anders aanpakken en weet je niet hoe. Dan kan het overstappen naar een Vrouwfit voor jou misschien wel de oplossing zijn. Een ook dan helpen wij jou graag van A tot Z.

Je eigen Vrouwfit sportschool openen?

Ben jij enthousiast geworden? Ben jij de geschikte kandidaat waar Vrouwfit naar op zoek is? Kom dan snel in contact met ons. Laat je gegevens hieronder achter en nemen wij erna zo snel mogelijk contact met jou op. Voor dat je het weet heb jij je eigen Vrouwfit sportschool!

  Voornaam*

  Achternaam*

  Geslacht*

  Telefoonnummer*

  E-mail*

  Straat*

  Huisnummer*

  Postcode *

  Plaats*

  * Alle velden zijn verplicht

  In samenwerking met: