Veilig fit worden tijdens je zwangerschap

krachttraining kan juist erg effectief zijn tijdens en na de zwangerschap. Het is belangrijk om te weten dat krachttraining niet per se betekent dat je direct met zware gewichten moet werken of met stangen met grote schijven moet trainen. Krachttraining omvat meer dan dat; het draait ook om het beheersen en controleren van je spieren. Het kan helpen bij het verminderen van verschillende zwangerschapsklachten.

Zwanger en Shape Fitness

Zwanger & Shape Fitness Groepsles is speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen en ontwikkeld door onze gediplomeerde zwangerschapsdocente, Fleur.

Tijdens deze groepsles wordt je deskundig begeleid om een training te ervaren die op maat is gemaakt voor jouw lichaam. Hierdoor kun je met een gerust gevoel veilig blijven sporten gedurende je zwangerschap.

In deze 60 minuten durende groepsles voer je effectieve spierversterkende oefeningen uit, waarbij we gebruik maken van elastieken en gewichten. De les vindt plaats in onze fitnessruimte in een intiemere setting dan de grote groepsleszaal met muziek, waardoor het laagdrempelig is en fitnesservaring niet vereist is. Bovendien biedt deze les je de kans om andere zwangere vrouwen te ontmoeten die zich in dezelfde fase van hun zwangerschap bevinden.

Deze lessen zijn bedoeld voor zwangere dames, vanaf de 12e week van de zwangerschap tot de 40e week. Je hoeft geen lid te zijn van Vrouwfit om deel te nemen, en het is ook geen verplichte wekelijkse cursus. Zelfs als er slechts één inschrijving is, zal de les nog steeds doorgaan.

Tarieven

Zwanger & Shape Fitness groepsles
Duur: 60 minuten
Locatie: Vrouwfit Vijf meilaan
Wanneer: elke dinsdagavond
Tijd: van 19:00 uur tot 20:00 uur
Voor: dames in de zwangerschap vanaf de 12e week van de tot de 40e week

Prijs:

Leden van Vrouwfit: € 0,- per deelname
Leden van Vrouwfit met een inactief account: € 7,50 per deelname
Niet-leden: € 15,- per deelname
Rittenkaart niet-leden: € 54,- voor 4 lessen

Leden kunnen gewoon via de Vrouwfit app een reservering maken. Meedoen? Stuur Fleur een email met dat je graag mee komt doen. 

Zelfstandig sporten tijdens je zwangerschap

Sommige vrouwen vinden het eng of onprettig om tijdens hun zwangerschap te blijven sporten. Dit kan mede veroorzaakt worden door diverse zwangerschapsklachten. Toch biedt regelmatig sporten tijdens de zwangerschap tal van voordelen, zoals het voorkomen van bekken- en rugklachten en het behouden van energie en vitaliteit. Bovendien kan het de hersteltijd na de bevalling verkorten.

Als je al aan het sporten was en nu zwanger bent, kun je in principe gewoon doorgaan met sporten. Belangrijk is echter om naar je lichaam te luisteren. Als je merkt dat het klachten veroorzaakt of je erg vermoeid raakt, is het verstandig om het rustiger aan te doen of te stoppen. Probeer ook niet méér inspanning te leveren dan voor je zwangerschap.

Als je net begint met sporten, is het raadzaam om te starten onder begeleiding. Bij Vrouwfit kunnen we je hierbij assisteren door een trainingsschema op te stellen dat is afgestemd op jouw mogelijkheden. Als je deze begeleiding graag van onze gediplomeerde zwangerschapsdocente, Fleur, wilt ontvangen, is dat zeker mogelijk.

Wat betreft buikspieroefeningen: schuine buikspieroefeningen zijn doorgaans veilig en versterken de spieren die je buik ondersteunen. Het is echter raadzaam om oefeningen voor de rechte buikspieren te vermijden, omdat deze de opening tussen je buikwanden kunnen vergroten, wat kan leiden tot blijvende verzwakking van de buikwand. Als je je echter onzeker voelt over zelfstandig beginnen, kun je altijd een afspraak met ons maken voor persoonlijke fitnessbegeleiding en een aangepast trainingsschema. Op die manier kunnen we je professioneel ondersteunen en begeleiden bij je fitnessroutine.

Lidmaatschap bevriezen

Ben je op het moment zwanger begrijpen we dat je mogelijk overweegt om je lidmaatschap bij Vrouwfit tijdelijk te pauzeren tijdens deze bijzondere periode. Dit is mogelijk. Met een geldige zwangerschapsverklaring kunnen we je abonnement voor een periode van maximaal 8 weken na de bevalling stopzetten. Vraag je huisarts of verloskundige om een zwangerschapsverklaring en mail deze naar ons. In de verklaring staat de geschatte bevallingsdatum, die we nodig hebben voor onze administratie.

Mocht je besluiten om je abonnement tijdelijk stop te zetten, ontvangen we graag je zwangerschapsverklaring