HIIT (High-Intensity Interval Training)

Duur: 30 minuten

High-Intensity Interval Training (HIIT) is een vorm van intervaltraining waarbij korte periodes van intense aerobe oefening worden afgewisseld met minder intense herstelperioden, totdat het lichaam uitgeput raakt. Deze intensieve workouts duren meestal slechts 30 minuten. HIIT-trainingen verbeteren je algehele atletische capaciteit en conditie, terwijl ze ook leiden tot aanzienlijk verlies van lichaamsvet. In onze HIIT-groepsles train je gedurende 30 minuten intensief in een kleine groep. Je werkt aan je conditie, kracht en spieruithoudingsvermogen.

Waarom kiezen voor HIIT:

  • Volledige lichaamstraining: HIIT richt zich op je hele lichaam, waardoor het een efficiënte en complete workout is.
  • Kort maar krachtig: Met slechts 30 minuten per sessie past HIIT gemakkelijk in drukke schema’s en biedt het toch indrukwekkende resultaten.
  • Snel resultaat: Dankzij de hoge intensiteit van HIIT kun je snel verbeteringen in je conditie en kracht opmerken.

Power niveau: Omdat HIIT een freestyle les is, variëren de intensiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen. Wat als zwaar wordt ervaren, kan voor anderen anders aanvoelen. Als je blessures of fysieke beperkingen hebt, is het belangrijk om deze aan de HIIT-instructeur door te geven. Zij kan dan alternatieve oefeningen aanbevelen. Over het algemeen is deze les geschikt voor beginners, maar de intensiteit kan variëren, dus het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en de les aan te passen aan je eigen fitnessniveau.