Naam groepsles:
Core Extreme

Duur:
45 minuten

Korte beschrijving:
Train je core spieren me deze geweldige Core Extreme groepsles. Deze les richt zich op de volledige romp – van buikspieren tot bilspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. In combinatie met de XCO-trainer krijgen je spieren een krachtige impuls, terwijl je ook aan je cardio werkt. De les biedt een allesomvattend programma met een combinatie van eenvoudige oefeningen en opzwepende muziek die je motivatie hoog houdt. De XCO-trainer, een buis gevuld met grit, creëert weerstand in je bewegingen, waardoor je core intensief wordt versterkt en je calorieën verbrandt.

Waarom kiezen voor Core Extreme:
1. Verminder het risico op blessures: Een sterke core verbetert de stabiliteit van je lichaam en helpt bij het absorberen van onverwachte krachten, waardoor de kans op blessures, vallen en spierverrekkingen wordt verminderd.
2. Verlicht (lage) rugpijn: Het trainen van je core versterkt de spieren die je onderrug ondersteunen, waardoor de belasting van langdurig zitten wordt verminderd en rugpijn wordt verlicht.
3. Verbeter je training prestaties: Een getrainde core biedt stabiliteit en uithoudingsvermogen voor verschillende bewegingen tijdens workouts, wat leidt tot effectievere en langere trainingssessies.
4. Versterk je (romp)stabiliteit: Een sterke core helpt je bij dagelijkse activiteiten zoals tillen, buigen en tuinieren, en behoudt je stabiliteit naarmate je ouder wordt.
5. Houding en zelfvertrouwen: Door het versterken van je core-spieren verbeter je automatisch je houding, staan en zitten rechter, wat resulteert in meer zelfvertrouwen.

Power niveau:
Core Extreme is geschikt voor beginners. Hoewel er enige choreografie aanwezig is, zal deze na een paar lessen gemakkelijker te volgen zijn. Dit geeft je de kans om geleidelijk aan de bewegingen en intensiteit te wennen en te groeien in kracht.