Wist jij al dat niet al onze groepslessen 60 minuten duren? Vrouwfit heeft namelijk ook groepslessen die drie kwartier of zelfs maar een half uurtje lang zijn.

Deze lessen zijn absoluut het proberen waard!

 • Bootyfit (30 minuten)
  Deze les wordt op alle 3 de Vrouwfit locaties gegeven. Hierbij train je voornamelijk je billen en benen (lower body training). De les zit vol met spierversterkende oefeningen voor je billen en benen en bevat dus geen moeilijke choreografie. De oefeningen worden vooral uitgevoerd met de een weerstandsband. Deze les is prima voor beginners.

 

 • LXR (30 minuten)
  Deze les wordt op 2 Vrouwfit locaties gegeven, Hooigracht en Voorschoten. Onze meest intensieve functionele krachttraining! De les daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen en de LXR-fitness-bag (een soort tas dat een bepaald gewicht bevat). Je voert functionele bewegingen uit zoals; squats, lunges, presses, swings en hipbridges. Deze les kan pittig zijn voor beginners maar is zeker het proberen waard!

 

 • HIIT (30 minuten)
  Deze les wordt op de Vrouwfit Vijf Meilaan locatie gegeven. HIIT staat voor: high-intensity interval training. Een cardiovasculaire trainingsstrategie waarbij je korte perioden van intense aerobic oefening combineert met minder lange herstelperioden. Het biedt een verbeterde atletische capaciteit en conditie. Een les om in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk effectiviteit uit je training te halen. Deze les kan pittig zijn voor beginners maar is zeker het proberen waard!

 

 • Seniorenfit (30 minuten)
  Deze les wordt op de Vrouwfit Vijf Meilaan locatie gegeven. Een speciale groepsles voor senioren. Bij deze les gaat het om bewegen op een veilige en actieve manier. Geen moeilijke choreografie en met elke blessure wordt rekening mee gehouden. Alles op een rustig tempo zodat iedereen goed mee kan doen en er wordt regelmatig een korte drink pauze genomen. Deze les is toegankelijk voor iedereen van boven de 60 jaar oud.

 

 • Shape Cycle (45 minuten)
  Deze les wordt op de Vrouwfit Hooigracht locatie gegeven. Een groepsles die twee cardio lessen samen combineert tot één effectieve full body les: BRN & Spinning! Een groepsles die spinning tot een hoger niveau brengt. De gehele les wordt op een spinningfiets gedaan. Waarbij lower body (spinning) wordt afgewisseld met upper body (BRN). Deze les kan pittig zijn voor beginners maar is zeker het proberen waard!

 

 • BRN (45 minuten)
  Deze les wordt op 2 Vrouwfit locaties gegeven, Hooigracht en Vijf Meilaan. De ultieme Bodyshape workout! Met behulp van de BRN-sticks zul je tot 33% meer calorieën verbranden ten opzichte van andere Bodyshape workouts. De BRN-sticks zijn gevuld met grit. Dit grit moet van kant naar kant bewegen, waardoor het zogenoemde ‘reactive impact’ ontstaat. Jouw lichaam moet harder werken om de balans te behouden, waardoor jij meer calorieën verbrandt en meer spieren traint. Deze les is prima voor beginners.

 

 • Core Extreme (45 minuten)
  Deze les wordt op de Vrouwfit Hooigracht locatie gegeven. Onze meest intensieve core training! Een aerobic les met een high impact choreografie. Met behulp van de XCO-trainer zorg jij ervoor dat er ‘reactive Impact’ ontstaat en zo de beste training biedt voor je core. De XCO-trainer is één grote buis die een bewegende massa granulaat bevat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging dit voor extra belasting van de spieren en bindweefsel door het hele lichaam. Deze les kan pittig zijn voor beginners maar is zeker het proberen waard!