Uitleg club account en Vrouwfit app

Vrouwfit is rond februari 2020 overgestapt naar een nieuw ledensysteem en een Vrouwfit app. Dit nieuwe systeem geeft ons de mogelijkheid veel makkelijker te werken en meer in contact te staan met onze leden.

Ieder (nieuw) lid krijgt een welkomstmail, en vanuit deze mail kan je een account aanmaken om gebruik te maken van de app. Deze app staat aan jouw account verbonden en is zo ook je toegangspas op toegang te krijgen tot de sportschool.

Hieronder alle informatie over:

 • account aanmaken
 • reserveren via de app
 • reserveren via de computer
 • app beveiligen
 • app gebruiken als toegangspas

Welkomstmail

Wanneer je lid bent bij Vrouwfit krijg je een Welkomstmail, ‘Welkom bij Vrouwfit‘. Via deze mail maak je een account aan om gebruik te kunnen maken van je club account en de Vrouwfit app.

Druk op de knop ‘account aanmaken’ onderaan de mail om je club account aan te maken.

Wachtwoord aanmaken

Vervolgens word je doorgestuurd naar een nieuwe pagina. Op deze pagina staat jouw email al ingevuld. Je hoeft alleen maar een wachtwoord aan te maken.

Kies een wachtwoord dat je niet snel vergeet. Met dit wachtwoord kan je dus inloggen op je club account, maar ook op de app.

Account aanmaken is gelukt!

Gefeliciteerd! Je hebt nu een club account bij Vrouwfit. Dit account is een must have als je wilt sporten bij Vrouwfit. Via dit portaal kun je onder ander:

 • Op Vrouwfit locatie inchecken d.m.v. een barcode
 • Jouw persoonlijke gegevens inzien
 • Jouw persoonlijke trainingsschema’s bekijken
 • Vrouwfit nieuwsberichten lezen
 • Een reservering maken of annuleren
 • Als de les vol zit jezelf op de wachtlijst plaatsen
 • Push notificaties ontvangen
 • Lesrooster inzien

Voeg alsjeblieft een selfie/pasfoto toe aan je account. Dit doe je door met je muis onder de avatar te staan zodat de knop ‘bladeren’ te zien is, en je zo je eigen foto kan toevoegen.

Download de Vrouwfit app

Nu je een club account heb aangemaakt, kan je de Vrouwfit app downloaden. Te verkrijgen in de Google Play en Apple Store, helemaal gratis.

Voer je gegevens in

Nu je de app hebt, kan je je email adres invullen en je wachtwoord die je zelf aangemaakt hebt. Druk erna op ‘inloggen’.

Startpagina app

Wanneer de app zich opent zie je eerst alle laatste nieuwsberichten die gemaakt zijn. Dit zullen vooral nieuwsberichten zijn over het lesrooster. Links bovenin zie je een knop met 3 streepjes, dit is de ‘menu knop’. Hiermee kan je binnen de app navigeren naar verschillenden pagina’s.

Menu app

Het menu van de Vrouwfit app bevat verschillende pagina’s. Zoals je reserveringen, het lesrooster en uitloggen.

Rooster

Tik in het menu op ‘Rooster’. Hiermee navigeer je naar het lesrooster van Vrouwfit. Hiermee kan je bovenin van datum veranderen en eronder zie je alle lessen en tijden die op die dag gegeven worden.

Zie je een les waar je aan mee wilt doen, tik dan op ‘reserveren’. Wat je verder moet weten over het reserveren is:

 • Leden moeten voor elke les apart een reservering maken.
 • Een groepsles gaat officieel door wanneer minimaal vijf reserveringen gemaakt zijn voor de les.
 • Leden kunnen twee dagen van tevoren een les reserveren.
 • Leden kunnen tot 2 uur van tevoren een gereserveerde les annuleren.
 • Leden kunnen tot 20 minuten voordat de les begint nog reserveren voor een les.
 • Als de les vol zit kunnen leden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij een annulering schuift het eerste lid op de wachtlijst door naar een reservering. Je ontvangt dan een push bericht en e-mail met een bevestiging van je reservering.
 • Leden die gereserveerd hebben voor een buiten sportles ontvangen 1 uur voor aanvang van de les een push-bericht.

Reserveer een les

Als je voor een les wilt reserveren kan je allemaal informatie over deze les. Wat de les inhoud, hoeveel plekken er nog over zijn, de locatie, limiet enz. Wil je meedoen met de les, klik dan op de knop onderin ‘inschrijven’.

Annuleer een les

Wil je niet meer mee doen met een les, klik dan op de knop ‘annuleer deze reservering’.

Annuleer reden

Na dat je op de knop ‘annuleer deze reservering’ heb getikt krijg je verschillende redenen te zien waarom je niet mee kan doen met de les. Tik er één aan en druk vervolgens op de knop ‘annuleer deze reservering’. Nu sta je niet meer op de lijst. En kan een lid dat op de wachtlijst staat nu voor jou in de plek mee doen.

Geef dus voor deze leden altijd aan als je niet mee gaat doen met een les.

Reserveren via de club account

Je hebt niet perse de app nodig om te reserveren voor een groepsles. Je kan ook een reservering maken via de computer. Als jij door wat voor reden dan ook niet de app kan downloaden maakt deze manier het dus mogelijk om alsnog te kunnen reserveren voor een les.

Als je in je club account bent druk dan op de knop ‘Rooster’ (bovenin) om alle lessen per dag te kunnen inzien. Klik vervolgens op de les waar je aan mee wilt doen.

Groepsles reserveren via de computer

Als je op de les geklikt hebt krijg je alle informatie te zien voor die les op die dag. Wil je eraan mee doen, klik dan vervolgens op de knop ‘inschrijven’. Zo zet je jezelf op de lijst dat je mee doet met deze les. De docent van die les kan inzien wie er allemaal reserveert voor haar les.

Groepsles reserveren via de computer is gelukt

Je ziet de les groen oplichten. Dit betekend dat het reserveren gelukt is en dat jij op de lijst staat en zo mee kan doen met de les.

Al je reserveringen inzien via de computer

Je kan je voor meerdere groepslessen inschrijven. Voor een mooi overzicht van alle lessen waarvoor jij je hebt ingeschreven kan je klikken op de knop ‘reserveringen’ (bovenin) en krijg je ze allemaal te zien. 

Les annuleren via de computer

Als je bij het overzicht bent van al je reserveringen kan je ook een reservering annuleren. Klik op de les die je wilt annuleren. Klik dan op de knop ‘reservering annuleren’. Zo komt er een plekje vrij voor een ander lid die op de wachtlijst staat. Dus doe dit altijd als je uiteindelijk niet mee gaat doen met de les.

Je persoonlijke gegevens aanpassen via de computer

Als je met je muis over je naam heen gaat (rechtsboven) krijg je een extra menu. Met dit menu kan je persoonlijke gegevens aanpassen door te klikken op ‘mijn gegevens’.

Je persoonlijke gegevens aanpassen

Naast je naam in het roze vlak zie je de knop ‘gegevens aanpassen’. Door hier op te klikken je bijvoorbeeld je adres gegevens aanpassen. Heel makkelijk voor als je bijvoorbeeld verhuist bent. 

Je app beveiligen

Scroll je iets meer naar onder op de pagina, dan zie je de optie ‘pincode’. Zet je deze aan dan is je app account beveiligd met een pincode.

App gebruiken als toegangspas

Eerst had Vrouwfit een vingerscan, erna moet je je naam melden bij de bar, maar nu heeft Vrouwfit een digitaal toegangspas. Het is daarom verplicht om de app op je mobiel te hebben, dit is namelijk tegelijkertijd je toegang tot de sportschool.

Als je de app opent zie je linksboven in een barcode knop. Hier tik je op om van je mobiel een toegangspas te maken. 

Dan hou je je mobiel onder de scanner tot je een ‘piep’ geluid  hoort. Zorg dat je helderheid hoog staat van je mobiel zodat die makkelijk kan scannen en je mobiel stil houd.

Op de tablet zie je vervolgens of je incheck gelukt is of niet. Heeft die het goed gekeurd kan je rustig doorlopen en gaan sporten.

Geeft de tablet aan dat de incheck niet gelukt is, wacht dan op een van onze medewerkers, zij kunnen in de computer zien wat er mis is gegaan.